Kuřecí maso Teriyaki se zeleninou

Kuřecí maso inspirované Asií a zeleninou restované s omáčkou Teriyaki

Co budete potřebovat (porce pro 4 osoby):

  • 400 gramů kuřete (bez vody nebo slaného nálevu)
  • 500 gramů rýžových nudlí
  • 1/2 hlavičky brokolice
  • 3 velké mrkve
  • 6 stroužků česneku, nasekaných nahrubo
  • 1/2 papriky
  • Napa zelí
  • 3 lžíce oleje (řepkový/slunečnicový)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 4 polévkové lžíce teriyaki omáčky
  • 1 polévková lžíce sojové omáčky
  • Sůl podle chuti

 

Postup:

  • Začněte předvařením rýžových nudlí a poté je důkladně opláchněte studenou vodou. Veškerou zeleninu nakrájejte na vhodné velikosti.
  • Smíchejte olej se sezamovým olejem a česnekem. Smíchejte teriyaki a sójovou omáčku v misce.
  • Začněte rozehřátím oleje a poté opečte kuře.
  • Po uvaření přidejte zeleninu a vařte, dokud nedosáhne požadované měkkosti (10–15 minut).
  • Smíchejte rýžové nudle a omáčku teriyaki se sójovou omáčkou. Jakmile se dobře spojí, přidejte papriky a jídlo je hotové.

 

Dobrou chuť!

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz