Hovězí maso s bazalkou a rýží

Recept na přípravu hovězího masa s bazalkou v HOT WOK

Co budete potřebovat (porce pro 4 osoby):

  • 400 g hovězího masa (svíčková nebo filet)
  • 8 polévkových lžic. olej
  • 3 stroužky česneku
  • 4 snítky bazalky posvátné
  • chilli (podle chuti)
  • 7 polévkových lžic ústřicové omáčky
  • 3 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 150 g mrkve (na nudličky)
  • 100 g cibule (na proužky)
  • 50 g čerstvého pepře
  • 1,5 lžíce cukru
  • Sůl, pepř
  • 6 polévkových lžic vody
  • Rýže

 

Postup:

  1. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a minimálně 20 minut marinujeme ve směsi ústřicové omáčky, sóji, cukru, oleji, soli a pepře.
  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme.
  3. Oloupejte listy ze svaté bazalky
  4. Nasekejte česnek
  5. Dejte vařit rýži.
  6. Zbylý olej zahřejte na woku.
  7. Osmažte česnek a chilli.
  8. Přidejte hovězí maso a opékejte 2-3 minuty.
  9. Vmíchejte zeleninu a trochu vody, opékejte další 2-3 minuty.
  10. Podáváme s rýží.

 

Dobrou chuť!

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz