Paella s krevetami a kuřecím masem

Co budete potřebovat (porce pro 4 osoby):

  • 400g rizoto rýže
  • 600g Kuřecí prsní řízky
  • 300g Tygří krevety
  • 300g dalších korýšů (např. mušle, chobotnice)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 3 rajčata
  • 4 artyčoková srdce
  • 150g hrášek
  • ½ kostky zeleninového vývaru
  • 3-4 nitě šafránu
  • Mořská sůl a pepř
  • 2 polévkové lžíce čerstvě nasekanou petrželkou
  • Olivový olej

 

Postup:

  1. Všechny ingredience by měly být očištěny a nakrájeny na požadované kousky - pokud používáte čerstvé mušle, měly by být také nejprve spařeny. Pokud používáte syrové královské krevety, měly by být nejprve uvařeny a poté vyjmuty z pánve.
  2. Pánev na paellu položte na střední teplotu a přidejte trochu olivového oleje.
  3. Kuřecí kousky orestujte s česnekem a přidejte papriku a rajčata.
  4. Nechte to několik minut povařit.
  5. Přidejte asi 1 litr vody, kostku vývaru a šafrán.
  6. Když se vaří, přidejte rýži a nechte pokrm dusit asi 10-12 minut.
  7. Nezapomeňte misku několikrát promíchat.
  8. Do misky přidejte všechny korýše, hrášek a artyčoková srdce a zahřívejte asi 10 minut.
  9. Dochutíme solí a pepřem.

Dobrou chut!

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz