Flank steak v omáčce z arašídového másla

Co budete potřebovat:

  • 500 g flank steaku nakrájeného na tenké proužky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžička zázvoru, strouhaného
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • Zázvor
  • 1 dl vody
  • Čerstvá zelenina (např. brokolice, mrkev, cukrový hrášek, cibule) nakrájená na tenké proužky
  • 2 lžíce arašídů, hrubě nasekaných, na ozdobu
  • Vařené nudle nebo rýže, k podávání

instrukce :

  1. Proužky flank steaku marinujte ve směsi sójové omáčky, rýžového octa a sezamového oleje alespoň 15 minut.

  2. Zahřejte plynový hořák HOT WOK a položte na něj pánev wok. Přidejte marinované nudličky flank steaku a rychle smažte, dokud nejsou zlaté a propečené. Vyjměte je z pánve a dejte stranou.

  3. Do stejné pánve wok přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Restujeme, dokud se vůně neuvolní.

  4. Přidejte arašídové máslo, omáčku hoisin, hnědý cukr a vodu. Dobře promíchejte, dokud nebude omáčka hladká a dobře spojená.

  5. Do omáčky přidejte nakrájenou zeleninu včetně cukrového hrášku a obyčejné cibule a restujte, dokud nebudou měkké, ale stále křupavé.

  6. Uvařené nudličky flank steaku vhoďte zpět do pánve wok a dobře je promíchejte s omáčkou a zeleninou.

  7. Podávejte s vařenými nudlemi nebo rýží.

  8. Před podáváním ozdobte nahrubo nasekanými arašídy.

Toto je lahodný a chutný recept na Flank Steak v omáčce z arašídového másla s cukrovým hráškem a obyčejnou cibulí, dokonale připravený na vašem HOT WOK plynovém hořáku a pánvi wok.

Dobrou chuť!

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz