Jak správně smažit zeleninu?

V čem můžete restovat zeleninu? Odpověď je, že jednoznačně potřebujete wok - a právě zde přichází na řadu HOT WOK. Je to výkon v kW, na který musíte dát pozor. Výstup v kW určuje, kolik tepla váš hořák poskytne. HOT WOK nabízí jedinečné produkty pro fanoušky woku a můžete zde najít plynové hořáky s maximálním výkonem 4,5 kW, 7 kW a 12 kW.

Podívejte se na produkty HOT WOK zde.

Když smažíte:

Čerstvá zelenina je zvláště dobrá, když je připravována v woku. Při smažení rychle poznáte, že tato metoda smažení zlepšuje chuťový zážitek a zelenina zůstává křupavá.

Nejprve nalijte trochu oleje do woku (doporučujeme asi 2-3 lžíce). Nechte olej zahřát asi 20-30 sekund. Pak dejte zeleninu do woku. Uvažujte o tom, která zelenina potřebuje více času na smažení. Začněte s mrkví a jinou kořenovou zeleninou, například, která vyžaduje asi o 2 minuty delší dobu smažení než zelí a papriky.

Je důležité upozornit, že zelenina by neměla vařit! Vždy smažte při maximální teplotě a zůstaňte u woku celou dobu, abyste se vyhnuli připálení. Neustále míchejte zeleninu. Po asi 2-4 minutách bude vaše zelenina hotová. Pokud je ve woku stále nějaká zeleninová voda, která se neodpařila během smažení, vylejte ji a vraťte wok zpět nad hořák HOT WOK.

Nakonec přidejte sůl podle potřeby během smažení. Můžete použít i rybí omáčku - rybí omáčka se nazývá také solí Asie.

Vaření můžete udělat vizuálně zajímavějším tím, že budete myslet na barvy vaší zeleniny. Takže to nemusí být jenom zelené, ale přemýšlejte o tom, co lze přidat jako žlutou, červenou, oranžovou a tak dále. Ve woku můžete restovat všechnu zeleninu.

Dobrou chuť :)

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz